12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programımız.

 

 

 

 


Teknoknet Koleji Deprem Kültür Müzesi’nde

 

Ülkemizde 1-7 Mart tarih aralığı ‘Deprem Haftası’ olarak kabul edilir. Dünyanın etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde, öğrencilerimize deprem bilincinin kazandırılması amacıyla Deprem Kültür Müzesine gezi düzenledik.

 


 

Çevre Koruma Sokak Röportajı

 

Altınküre Teknokent Koleji 9. sınıf öğrencileri Mesleki Gelişim dersi “Çevre Koruma” ünitesi kapsamında bir araya gelip, çevre bilincinin oluşması için sokak röportajı yaptılar. Plastik poşet kullanımını en aza indirmek konusuna da değinerek vatandaşlarımıza bez çanta hediye ederek çevre duyarlılığı oluşturmaya çalıştık.

 

 

 


 

Coğrafya dersi kapsamında 9/C sınıfı öğrencilerimizle “hava durumu ve iklim” kazanımlarını ve “meteorolojik gözlemleri” yerinde incelemek amacıyla Sakarya Meteoroloji Müdürlüğünü ziyaret ettik.

 

 

 

 

 


Rehber öğretmenimizin sunumuyla “İnternet Dost musun, Düşman mı” adlı seminerimizi gercekleştirdik.

 

 


Teknokent Koleji Kar Tepe’de

 

Ara tatil birinci hafta çalışma programımızda yer alan zümre çalıştaylarımızı, yetenek keşif atölyesi kulüp çalışmalarımızı, öğrenci destekleme ve yetiştirme kurslarımızı yemek programımızla sonlandırdık.
Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller dileriz.

 

 

 

 


“Yardımsever Nesiller Yetişiyor” farkındalık etkinliklerimiz.

 

 


“İlk Adım” Resim Sergimiz

 

Okulumuzun Tasarım Teknolojileri alanı 10. sınıf öğrencilerinin Temel Tasarım ve Temel Desen derslerinde dönem boyunca yapmış oldukları çalışmalar okulumuz seminer salonunda sergileniyor. Emek veren değerli öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı kutluyoruz.

 

 

 


Tema Vakfı Farkındalık Seminerimiz

 

 


“İş Güvenliğinde Farkındalık” Semineri

 

Doktor Hasan BALABAN okulumuzda ‘iş güvenliğinde farkındalık’ oluşturmak amaçlı, İş Sağlığı ve Güvenliğine Genel Bakış ve Güvenlik Kültürü konulu seminer vermiştir. Katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

 

 


Akran Zorbalığı

Okul Rehber Öğretmenimiz tarafından öğrencilerimize “Akran Zorbalığı” semineri düzenlendi.

 

   

 


Teknokent Koleji’nin Farkındalık Günü

 

Özel Altınküre Teknokent Koleji olarak öğrencilerimize 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve Farkındalık Eğitimi için Sakarya Üniversitesi Kütüphane Dökümantasyon Daire Başkanlığı Çalışanı Sayın İbrahinm Bingül ‘ü okulumuzda misafir ettik.

Okulumuzun psikolojik danışman ve rehber öğretmeni tarafından düzenlenen programda seminerin yanısıra empati sahası oluşturularak güzel bir farkındalık eğitimi verilmiştir. Seminerde İbrahim Bingül “ Yetersizlik ve Engel” kavramlarının üzerinde durarak yetersizliği olan bireylerin yaşadıkları engelleri anlattı. Empati sahasında ise öğrencilerimiz yetersizliği olan bireylerin yaşadıkları zorlukları yaşantı yoluyla deneyimledi.

Seminer ve empati sahası çalışması ile umuyoruz ki öğrencilerimizin kalplerine  dokunup yaşamında yeterliliği olmayan bireylere engel olmaz ve onların engellerini kaldırmaya yardımcı olurlar.

 


Teknokent Koleji’inde “Güzel Ahlak Ve Edep “ Konferansı

 

Özel Altınklüre Teknokent Koleji olarak öğrencilerimizin ahlaki gelişimlerini önemsiyoruz. Bu bağlamda Sakarya Üiversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrt. Üyesi Dr. Emrah Kaya’ı öğrencilerimizle buluşturduk.

Dr. Emrah Kaya öğrencilerimize ahlaklı bireyler olabilmek için nasıl bir ruh yapısına sahip olmaları gerektiğini anlattı. Keyifli bir konferansın ardından Dr. Emrah Kaya’ya okulumuzun Müdür Yardımcısı Abbas Köken tarafından plaketi takdim edildi.

 


Dr. Emrah KAYA Güzel Ahlak ve Edep Semineri için Teknokent Koleji’nde

 

Ahlak, ha-la-ka (halk – yaratılış) kökünden türeyen bir kelimedir. İnsan, yaratılışı gereği akıl sahibidir ve akıllı olma özelliğiyle tüm hayvanlardan ayrılmaktadır. Dolayısıyla, ahlakı insanın yaratılışına uygun davranması yani yaratılışının ayırt edici özelliği olan akla uygun davranması olarak anlayabiliriz. Akıl ise insan ruhunun bir kuvvesi (gücü-özelliği) olduğu için aklî bir olgunluk ve gelişmişlik ancak ruhî bir olgunluk ve gelişmişlik ile mümkün olur. Ruhî gelişmişlik ise ruhun ne olduğuna dair bazı temel düşüncelerin bilinmesi ve ruhun doğru gıdalar ile beslenmesiyle mümkün olacaktır.

Dolayısıyla sunumumu şu fiil ahlaklıdır, şu fiil kötü ahlaka işaret eder gibi fiil ve davranışlar üzerinden yapmaktansa ahlak ve erdemlerin hangi ruhlarda yeşerebileceğini ifade ederek tamamlamak isterim. Çünkü uygun bir toprağa sahip olmadan tohum ekmek nafiledir. Tohumu ekmeden tohumun büyüyebileceği şartları bilmek gerekir. Sonuç olarak, insan-ruh-akıl-ahlak ilişkisini ortaya koymaya çalışacağım. Böylece genç kardeşlerimiz hangi fiilin güzel ahlak olduğunu dinlemeden önce güzel ahlak için nasıl bir ruha sahip olması gerektiğini dinlemiş olacaktır.

 


Teknokent Koleji’nde Afet Tatbikatı Yapıldı

 

 

“Afete Hazır Okul”
13 Ekim “Dünya Afet Azaltma Günü” nedeniyle “Afete Hazır Okul” temasıyla deprem tahliye tatbikatını gercekleştirdik.

 

 

 


Teknokent Koleji Teknofest’te